Je bekijkt de reis...

a
A
13 maart 2014 09:26 | Door: Nena
Hej Lotte!
Dat zal daar inderdaad wel een hele aanpassing zijn!
Ik ben ervan overtuigd dat je binnenkort met een beter gevoel naar huis gaat!
Je doet dat goed, ben ik zeker van!
xx
13 maart 2014 20:03 | Door: Pamie
Lieve lotte,
Ik herken zo hard je beschrijving van de eerste stagedag, en stiekem moet ik toch een beetje glimlachen als ik terugdenk aan mezelf en mijn medestagegenootjes toen wij terugkwamen van onze eerste dag. Dit is een standaard start van een stage in suriname, ik heb nog geen andere ervaringen als deze geweten. :-) probeer vooral niet te veel te verwachten van op deskundig niveau e.d. Heel veel dingen bij te leren. Het gaat er denk ik gewoon om dat je ervaart in wat voor omstandigheden het in andere landen er aan toe gaat. Je krijgt een bredere blik, en je zal gaandeweg , mss zelfs zonder je het zelf beseft, dingen leren die je hoogstwaarschijnlijk in een belgische werkomgeving nooit zal leren.creatief omgaan met situaties, flexibel zijn, contact leggen met surinaamse collega's en patienten. je vormt -nu al heel duidelijk- je eigen visie en da's echt al super.. Suriname is en blijft een ontwikkelingsland, een land van uitersten. Onderga het, en ervaar het gewoon. Je aanwezigheid en de dingen die doet zijn echt van meer waarde dan je denkt. Je kan er beter eens mee lachen en bedenken hoeveel straffe verhalen je mee naar huis zal nemen! En beter wordt het zoiezo! Geniet van je eerste tripje, de ware pracht van suriname wacht op je om ontdekt te worden!
Liefs!
15 maart 2014 23:32 | Door: Danny Peeters
Hey Lotte,
Ik hoop dat het ondertussen allemaal wat gesmeerder loopt.Het is altijd raar, je hebt zo naar iets uitgekeken, er naar toe geleefd, en als je er dan toekomt, dan lijkt het alsof niemand op je zat te wachten.... Je voelt je dan verloren en verward. Geef het een paar dagen tijd, eens je de collega verloskundigen leert kennen gaat het snel beter. Herinner je wat ik je vertelde : vriendelijkheid en respect opent alle deuren, maar het heeft tijd nodig !
Ik hoop snel weer iets van je te lezen !
Geniet van het prachtige Suriname !
Vele groetjes uit Boechout
Danny P.